Some text some message..
Some text some message..

۵- کاریزما در بازیگری چیست؟

مهدی+پاکدل
فهرست مطالب

جذبه در بازیگری

کاریزما یا جذبه در بازیگری یکی از ابزار سه‌گانه بازیگری بود که در مقاله ابزار بازیگری از آن یاد کردیم. آنجا گفتیم که بازیگری حرفه‌ای جذاب و پر زرق و برق است. این شکوه خیره‌کننده تنها با علاقه و شیفتگی به سینما ایجاد نمی‌شود و گاه با رویارویی با هنرمندان و بازیگران مطرح سینما و تئاتر در وجود شما شکل می‌گیرد. اما توجه داشته باشید که تنها با بهره‌مندی از ابزار بازیگری خواهید توانست و تلاش برای بهبود آن خواهید توانست وارد این حرفه شوید. این حس نه فقط با عشق به سینما و تئاتر که با مشاهده بازیگران و ستارگان سینما در شما شکل می‌گیرد. ستارگان سینما در کنار تمام ابزار بازیگری که دارند، صاحب عنصری چشم‌گیر به نام کاریزما یا جذبه هستند. توجه داشته باشید که کاریزما لزوماً به معنای زیبایی ظاهری و عناصر خوشگل در چهره و اندام نیست.

بازیگر کاریزماتیک در سینما به فردی گفته می‌شود که دارای مجموعه جذابی از عوامل ظاهری و احساسی خیره‌کننده و دیدنی در وجودش باشد. کاریزما ۲ وجه ذاتی و اکتسابی دارد. در خصوص شاخص ذاتی باید به فاکتور‌های ویژگی‌های بصری اشاره کرد. البته همین شاخص‌ها هم در قالب رسیدگی‌های مختلف نظیر ورزش و مراقبت‌های ظاهری به استاندارد خوب رسید. از سوی دیگر در وجه اکتسابی کاریزما با فاکتور‌های متعددی نظیر صدای گرم، ذهن زیبا، نگاه عمیق به موضوعات و هشیاری اندیشه و رفتار مواجهیم که با رشد فرد حاصل می‌شود.

1014743_509

تعریف کاریزما چیست؟

کاریزما یا جذبه در تعریف اجتماعی عموما به افرادی اطلاق می‌شود که دارای قدرت رهبری ذاتی و غیرارادی باشند. به این شکل که بقیه مردم بی اینکه متوجه باشند از آن‌ها تبعیت می‌کنند. اما گاهی میان کاریزما و جذابیت ظاهری ابهام به وجود می‌آید. جذابیت و زیبایی ظاهری البته که در نگاه اول هر نگاهی را به خود معطوف می‌کند اما هرگز متضمن کاریزمای فرد مورد نظر نیست. درست مانند بازیگران خوش‌چهره که به محض آغاز دیالوگ یا صحبت در برابر دوربین تمام جذابیت‌های خود را از دست می‌دهند. امین تارخ در دوره استعدادیابی و آموزش مبانی بازیگری با امین تارخ حضور تاثیرگذار، صدای دلنشین و برخورداری از چهره‌ای مناسب بازیگری به‌عنوان ابزار لازم برای کاریزما در بازیگری یاد می‌کند. تارخ معتقد است که مهم زمانی است که بازیگر مقابل لنز قرار می‌گیرد. شاید فردی زیبا و خوش‌تیپ باشد اما مقابل لنز دوربین هرگز کاریزمای لازم را نداشته باشد.

خواندن مطلب  آشنایی با اصطلاحات رایج در سینما

از صحبت‌های بالا درمیابیم که کاریزما تنها خصلتی ذاتی نیست و با آموزش نیز بهبود میابد. شما با آموزش ضمن بالابردن آگاهیتان از زندگی و محیط پیرامون، صاحب ضمیری توانا و موثر خواهید شد تا دیگر مانعی در برابر رشد خود نبینید. این حس مثبت و متعالی به شما کمک می‌کند تا دارای شخصیتی با جذبه و وجودی کاریزماتیک شوید. اصالت و بروز واقعیت‌های درونی نیز از ویژگی اخلاقی دیگری است که به کاریزمای شما کمک فراوانی می‌کند. بازیگر کاریزماتیک شبیه هیچکس و نیست و هرگز از روی شخصیت و بازی کسی تقلید نمی‌کند. بازیگری که جذبه دارد زمانی که مقابل دوربین قرار می‌گیرد گویی زمان می‌ایستد و شما با تمام حواس آگاه و ناآگاه‌تان مبهوت حضور و شان او می‌شوید. بازیگر کاریزماتیک هم نگاه بیننده و هم افکار او را به تسخیر خود در می‌آورد. فراموش نکنید کاریزما فقط از درون لنز دوربین یافته می‌شود و جنس این مدل جذابیت از سوی بازیگر ممکن است از نزدیک به شکل دیگری بروز پیدا کند.

 

Share on telegram
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email

دوره‌های آموزشی

645,000 تومان

780,000 تومان

نظر خود را بنویسید

۲ دیدگاه

هدف سایت بانی کستر آموزش و معرفی هنرمندان سینما و تئاتر از سراسر ایران هست. اگر هنرمندی میتونی برای آموزش و معرفی خودت رایگان پروفایل بسازی و اگر تولید کننده هستی میتونی رایگان فراخوانت رو منتشر کنی. 

مجوز نماد اعتماد الکترونیکی

© تمام حقوق این سایت متعلق به بانی‌کستر است. 

طراحی و توسعه با ❤️ توسط تیم بانی‌کستر