Some text some message..
Some text some message..

اصلی به نام کتاب خواندن در عالم سینما و تئاتر

کتاب و سینما
فهرست مطالب

تصویر هنرمند کتاب‌نخوان، تصویر مخدوشی است. هنرمندان چه در عرصه بازیگری، کارگردانی و فیلمنامه یا نمایش‌نامه‌نویسی و چه در عرصه‌های دیگری که به نوعی با هنر نمایش و سینما پیوند دارد نمی‌توانند چشم بر جهان کتاب ببندند. آن‌ها نیازمند هستند نه فقط کتاب‌های خاص حرفه هنری خود را بخوانند و از آن‌ها آگاه باشند بلکه کتاب‌های دیگر حوزه‌ها را نیز همیشه پیش چشم داشته باشند. چنانکه در مقاله چگونه بازیگر شویم اشاره کردیم، کتاب خواندن یکی از اصول ابتدایی و کلیدی ورود به دنیای هنر و به‌ویژه بازیگری است. واقعیت این است که طیف بزرگی از هنرمندان فعال در حرفه سینما و تئاتر در ایران گویا نه فقط با کتاب‌های حوزه خودشان بیگانه‌اند بلکه از کتاب‌های حوزه‌‌های دیگر نیز بی‌خبرند و به آن علاقه‌ای نشان نمی‌دهند. گواه این موضوع نیز حجم بسیار اندک اقتباس‌های ادبی در سینمای متأخر ایران است.

درک درست جهان با کتاب خواندن

هنرمند سینما و تئاتر همواره نیاز دارد تا جهان پیرامونش را بشناسد و درک درستی از تحولات محیطی که در آن زندگی می‌کند داشته باشد. یکی از بهترین راه‌های شناخت محیط پیرامونی و درک شرایط بیرونی‌ کتاب خواندن است که جهان‌بینی فرد را گسترش می‌دهد. کتاب‌هایی که در حوزه فلسفه عمومی، علوم اجتماعی و روانشناسی عمومی نوشته شده است در این ردیف قرار می‌گیرند. در کنار این کتاب‌ها حتماً باید از رمان‌های ایرانی نیز یاد کرد. حوزه ادبیات داستانی، چه داستان کوتاه و چه داستان بلند و رمان به آگاهی فرد از شرایط اجتماعی فرهنگی جامعه‌ای که در آن نفس می‌کشد و قرار است با مخاطبان ایرانی سر و کار داشته باشد کمک زیادی می‌کند.

رمان‌ها به ویژه رمان‌های تجربی و رئالیستی که در آن‌ها شخصیت‌پردازی داستان همگام با فرم دقیق و محتوای تأثیرگذار اگر با قلم شایسته‌ و پاکیزه‌ای نوشته شده باشند قطعاً جهان بزرگی به روی فرد می‌گشایند. جهانی که چه بسا تا کنون تجربه نشده و حتی در مخیله فرد هم نمی‌گنجد. این موضوع تنها به رمان و ادبیات داستانی محدود نمی‌شود. مثلاً‌ فردی که قرار است در جغرافیای خاصی مانند سیستان و بلوچستان کار کند آشکار است که باید کتاب پژوهشی ارزشمندی همچون «حکایت بلوچ» محمود زند مقدم را بخواند. یا یا آثار احمد محمود و صادق چوبک و منیرو روانی‌پور در مورد جنوب، محمود دولت‌آبادی در مورد خراسان، علی‌اشرف درویشیان در مورد غرب کشور، باستانی پاریزی در مورد کرمان و غیره.

خواندن مطلب  بازیگری در سکوت

در ضرورت کتاب‌ خواندن

پیدا کردن کارهای سترگ ادبیات داستانی در ایران کار چندان دشواری نیست. عموم نویسنده‌های شهیر ایرانی آن‌قدر نام‌آشنا هستند که فرد برای مطالعه آثارشان به‌زحمت نیفتد. خوشبختانه در ادبیات داستانی دست مخاطبان ایرانی برای انتخاب و مطالعه بازتر از دیگر حوزه‌ها مانند فلسفه و روانشناسی و رشته‌های تخصصی همچون سینما و تئاتر است. قطع یقین نام‌های آشنایی مانند محمود دولت‌آبادی، علی‌اشرف درویشیان، صادق چوبک، ابراهیم گلستان، احمد محمود و … چیزی نیست که در ذهن هنرمند سینما و تئاتر ایران جای نداشته باشد. در حوزه سینما و تئاتر نیز تعدادی از کارگردانان و بازیگران بزرگ ایرانی دستی بر قلم دارند. گواه این موضوع نوشته‌های مسعود کیمیایی، داریوش مهرجویی، رضا کیانیان و نمایشنامه‌نویسان بزرگ ایرانی است.

شاید نیازی به گفتن نباشد که مثلاً بازیگری که قرار است در نمایشنامه‌ای از شکسپیر بازی کند در گام نخست باید متن نمایشنامه را چند بار بخواند و نه‌فقط شخصیتی که قرار است بازی کند بلکه شخصیت‌های دیگر را به‌خوبی بشناسد و هضم کند؛ اما سخن اینجاست که این شناخت تنها از رهگذر مطالعه صرف همان متن به دست نخواهد آمد. بازیگر باید با جهان پیرامونی شخصیت‌های اثر آشنا باشد. باید درک عمیقی از نحوه رفتار و روابط اجتماعی انسان اروپایی پیش از رنسانس و انسان قرن بیستم به بعد اروپا داشته باشد. کارگردان تنها می‌تواند به بخشی از این مهم را برای بازیگر محقق کند. ادامه راه و درست‌تر؛ مبنای کار، خود بازیگر است.

معرفی کتاب

کتاب خواندن یک بازیگر که مطالعه دقیق‌تر و گسترده‌تری داشته باشد قطعاً در این راه موفق‌تر ظاهر خواهد شد. مطالعه تاریخ گام بسیار بزرگی در راه درک تحول شخصیت‌‌ها محسوب می‌شود. تاریخ به ما نشان می‌دهد که روابط اجتماعی چگونه بر روابط فردی سایه می‌افکنند و مسیر زندگی فرد را دگرگون می‌کنند. همچنین کتاب‌های حوزه روانشناسی به‌ویژه کتاب‌هایی که در حوزه تیپ‌های فردی و منطق رفتاری تیپیکال افراد نگاشته شده‌اند کمک بزرگی برای درک شخصیت‌ها هستند. کتاب‌های حوزه علوم اجتماعی، چه کتاب‌هایی که در حیطه انسان‌شناسی و قوم‌نگاری نوشته شده‌اند و چه کتاب‌‌های جامعه‌شناسی برای درک روابط گروهی و اجتماعی انسان‌ها بسیار سودمند هستند. بانی‌کستر برای معرفی آثار خوب به‌ویژه در حیطه سینما و تئاتر جای خاصی در نظر گرفته است. شما می‌توانید با ثبت‌نام در بانی‌کستر و ایجاد صفحه شخصی کتاب‌های خوب این حوزه را معرفی و به اشتراک بگذارید.

  • بازیگری: کلیات / میخاییل چخوف، ترجمه کیاسا ناظران
  • بازیگری: تخیل خلاق بازیگر / میخاییل چخوف، ترجمه کیاسا ناظران
  • بیان بدنی بازیگر / هانری بوسو، کلود شالاگیه، ترجمه قطب‌الدین صادقی
  • کلاس‌‌های بازیگری استلا آدلر / جوآنا روته، ترجمه مهدی ارجمند
  • بازیگری به شیوه متد: متد اکتینگ از آغاز تا امروز / لی استراسبرگ، ترجمه مهدی ارجمند
  • تحلیل بازیگری با گفتگو از دیروز و امروز / رضا کیانیان
خواندن مطلب  چطور در جلسه تست بازیگری بدرخشیم
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email

دوره‌های آموزشی

645,000 تومان

780,000 تومان

نظر خود را بنویسید

۱۶ دیدگاه

  1. میلاد احمدزاده

    سلام و خسته نباشید
    برای بازیگری باید چیکار کنم ممنون میشم اگه جواب بدید

    پاسخ دهید
    1. رضا گمینی

      سلام دوست عزیز. بانی‌کستر برای هنرمندایی مثل شما راه‌اندازی شده. پیشنهاد می‌کنم توی سایت ما به‌طور رایگان ثبت‌نام کنی تا ما هم شمارو معرفی کنیم. حتما از خودت عکس و فیلم بذار. ثبت‌نام آنلاین هستش. بالای صفحه روی گزینه ثبت‌نام کلیک کن.

      پاسخ دهید
      1. مریم تعیشی

        و یک سئوال هم در این مورد وقتی فراخان های مختلف میزاین با توجه به شرایط که شامل سن و جنسیت و ….. میشه ممکنه افراد زیادی اماده باش بدن و بتونن به اون مکان جلسه بیان و یا از شهرستان بیان که شرکت کنن ولی سوال اصلی اینجاست که شما افرادی را که پسندیدید اعلام میکنید و به خودشون میگید که بیان یا باید در مکان حضور پیدا کنند و تست بدند بعد انتخوب میکنید ؟؟؟

        پاسخ دهید
    2. عماد خسروی

      سلام خیلی ممنون از سایت خوبتون. ببخشید من ۱سوال پیش اومده برام اینه که اول باید بریم کلاس و دوره ببینیم یا میتونیم همون اول بریم تاتر؟

      پاسخ دهید
      1. رضا گمینی

        سلام عماد عزیز. ما توی مفاله اصلی به نام کتاب خواندن در عالم سینما و تئاتر از همین مسئله هم گفتیم. اما برای درک بیشتر به مقاله راه ورود به دنیای بازیگری هم مراجعه کن.

        پاسخ دهید
  2. ناصر مرادی

    ببخشید آقای رضا گمینی باید که این دو تا فیلم از خودمان باشد یا همین طوری دانلود کنیم و بفرستیم

    پاسخ دهید
    1. ریحانه صحرایی

      باید ازخودتون فیلم بگیرید ویه نقش ناراحت یاعصبانی ویاهرچیزدیگه ای روبازی کنید،متن هم فرقی نداره ازخودتون باشه یااز کسی دیگه.این به عنوان تست بازیگری شمابه حساب میاد.آخه فیلم دانلودکنی بزاری به چه دردمیخوره‍♀️

      پاسخ دهید
      1. رضا گمینی

        فیلمساز‌ها شمارو از روی بازی و بیانتون انتخاب می‌کنن. فیلم بذار تا اگر استعداد داری دیده بشی. ما هم بهت کمک می‌کنیم. در غیر این صورت نادیده گرفته میشی

        پاسخ دهید
  3. ناصر مرادی

    ببخشید آقای رضا گمینی باید که دو تا فیلم انتخاب کنیم و در آن دو فیلم نقش داشته باشیم یا همینطوری دو تا فیلم دانلود کنیم و بفرستیم

    پاسخ دهید
  4. مریم تعیشی

    سلام ببخشید حتما باید برای وارد شدن به سینما در تاتر حضور داشته باشی ؟ یا میشه فقط در یکیش فعالیت داشت؟

    پاسخ دهید
  5. فاطمه راهداری

    سلام ببخشید اقای گمینی فیلم های ک از خودم میذاریم این فرصتو برای بازیگر شدن ما فراهم می‌کنه میشه یکم بیشتر توضیح بدید

    پاسخ دهید

هدف سایت بانی کستر آموزش و معرفی هنرمندان سینما و تئاتر از سراسر ایران هست. اگر هنرمندی میتونی برای آموزش و معرفی خودت رایگان پروفایل بسازی و اگر تولید کننده هستی میتونی رایگان فراخوانت رو منتشر کنی. 

مجوز نماد اعتماد الکترونیکی

© تمام حقوق این سایت متعلق به بانی‌کستر است. 

طراحی و توسعه با ❤️ توسط تیم بانی‌کستر