از تئاتر تا سینما
«نمیتوانیم از تو در این فیلم استفاده کنیم. قدت زیادی بلند است و در کادر جا نمی شوی!». این جمله غمگین و تکاندهندهای است که کارگردانان و تهیهکنندگان مختلف، آن را دلیلی برای استفاده نکردن از او در فیلمهایشان دانستهاند. جملهای که هر روز، او را قدرتمندتر، با انگیزتر و حرفهایتر از دیروز کرد. بهرام افشاری متولد ۶ خرداد ۱۳۶۶ در همدان است. مردی که از دستفروشی مقابل سینما به جایی رسید که حال همه پوستر فیلمهایش را در مقابل سینما میبینند. بهرام افشاری از سال ۱۳۸۲ کار بازیگری در تئاتر را در همدان به صورت آماتور و صرفاً به خاطر دور شدن از روزمرگی آغاز کرد اما رفتهرفته به این حرفه علاقهمند شد و عشق بازیگری را از همدان به کلاسهای بازیگری حمید سمندریان در تهران آورد. بهرام افشاری خود را روز به روز به یک بازیگر حرفهای تبدیل کرد و کلاسهای حمید سمندریان بهترین انتخاب برای ادامه راه به در این مسیر وی بود.
بخش اعظمی از کارنامه هنری بهرام افشاری متعلق به تئاتر است و تجربه تئاتر یا به اصطلاح خاک صحنه را خوردن از تجربیاتی بود که بهرام افشاری را در بازیگری پخته میکرد. بهرام افشاری حدود ۲ متر (۱۹۸ سانتیمتر) قد دارد و به همین خاطر در ابتدای ورود به عرصه بازیگری به خاطر قد بلند خود اعتماد به نفس کافی نداشت. به همین دلیل روحیهای بازدارنده در مسیر کاری و حرفهایاش داشت. اما جالب است بدانید که برخی از کارگردانهای مطرح سینا و تئاتر که در ابتدا نظر مثبتی بر فعالیت بهرام افشاری در سینما نداشتند، بعدها از وی در آثار خود استفاده کردند. او همواره در جشنواره تئاتر فجر حضور پررنگی داشته است و در سال ۱۳۹۰ برای نخستین بار در ۲۴ سالگی کاندید جایزه بهترین بازیگر مرد برای تئاتر آدمکش شد.
بلندترین بازیگر سینمای ایران
بلندترین بازیگر سینمای ایران برای نخستین بار در سریال پایتخت ۲ و در نقش برادر کوچکتر بهبود با بازی مهران احمدی در نقش شیرافکن در یک قسمت جلوی دوربین رفت و یک سال بعد نیز با عصبانی نیستم به کارگردانی رضا درمیشیان که به نوعی سکوی پرتاب نوید محمدزاده هم بود وارد دنیای سینما شد. بازی قابل قبول او و حضور گرم و صحیحش مقابل دوربین سبب ماندگاری او شد. بهرام افشاری در سال ۱۳۹۳ با ایران برگر به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی دومین نقش کمدی خود را در نقش پنجشنبه بعد از پایتخت ۲ بازی کرد. افشاری هرچند حضوری کوچک و کوتاه داشت اما این نقش را با مهارت خود در تغییر لحن به یکی از بهترین نقشهای آن فیلم بدل کرد. بهرام افشاری در در زمره معدود بازیگرانی است که هم در نقش کمدی و هم درام و جدی به یک اندازه درخشان و توانمند لست.
همکاری بهرام افشاری با رضا درمیشیان در فیلم فیلم لانتوری، سبب شد تا همگان او را به عنوان یک بازیگر مستعد در اجرای نقشهای جدی بپذیرند. بازی در فیلم لانتوری برایش نامزدی بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را در نوزدهمین جشن خانه سینما برایش به ارمغان آورد. محسن تنابنده و سیروس مقدم که در پایتخت ۲ بهرام مورد علاقهشان را برای نخستین بار به دنیای تصویر معرفی کرده بودند حال با دیدن تواناییهای او در بازیگری از او برای اجرای کاراکتر هرمز در سریال تلوزیونی علیالبدل دعوت کردند. بار دیگر نقش آفرینی بینقص او در ژانر کمدی سبب شد تا یک سال بعد دوباره در سریال پایتخت حاضر شود. شخصیتی با نام بهتاش فریبا که نقش کاملاً متفاوتی نسبت به نقشهای پیشین بهرام افشاری در کمدی بود. او این بار توانست در میان مردم محبوبیت فراوانی پیدا کند و حتی تیکه کلام «َای خِدا» نیز که ساخته خودش بود نیز میان مردم بسیار رایج شد. بهرام افشاری از معدود بازیگران موفقی است که در هر دو ژانر کمدی و درام میدرخشد و نقشهای ماندگار ارائه میدهد. او هم دل مردم را به دست آورد هم قلم منتقدان سختپسند سینما را به سود خود گردانید. پسر بلند قد، کمادعا و بیاعتماد به نفسی که امروز سرو بلند سینما و تلوزیون کشورمان ایران است.
۲ دیدگاه
همه شون عالیییین
سلام من ابوالفضل سبحانی هستم ۱۷ساله از اهواز
اگر میخواهم بازیگر بشوم باید چه کرد