Some text some message..
Some text some message..

۴- آشنایی با اعتماد به نفس در بازیگری

پریناز+ایزدیار
فهرست مطالب

تعریف اعتماد به نفس در بازیگری

در مقاله ابزار بازیگری از اعتماد به نفس در بازیگری به‌عنوان یکی از نیاز‌های کلیدی هنرجویان و علاقه‌مندان به بازیگری یاد کردیم. اکنون می‌خواهیم مطلب اعتماد به نفس بازیگری را به شکل دقیق‌تری بررسی کنیم و ببینیم راه تشخیص و بهبود آن در فرد چیست. ابتدا باید به تعریفی از اعتماد به نفس بپردازیم و سپس بسنجیم که چه سود و کاربردی در زندگی و به‌ویژه بازیگری دارد. اعتماد به نفس نوعی باور و مدیریت بر تمام توانایی‌ها، ویژگی‌ها و استعدادهای فردی است که در برابر دیگران خودنمایی می‌کند. شما در خلوت خودتان و زمانی که زیر نگاه دیگران نیستید و دوربینی رفتارهای شما را ضبط نمی‌کند دلیلی ندارد تا خودتان را به کسی ثابت کنید اما ضربان اعتماد به نفس در وجود شما زنده است. شما در ذهن خودتان می‌اندیشید که چه اندازه ارزشمندید و میزان توانمندی شما چه اندازه است.

البته موضوع مهمی در این زمینه مطرح است که اصولاً هرکس در جا و شاخه مربوط به خودش اعتماد به نفس دارد و مشخصاً در موضوعات غیر حرفی ندارد. بنابراین از همینجا مسئله را به سمت اعتماد به نفس بازیگر می‌بریم که موضوع اصلی ماست. بازیگری مانند هر هنر دیگر از دو سو برخوردار است. نخست سوی پدید آورنده و دیگری سوی بیننده و مخاطب است. بازیگر چه بر روی صحنه و چه در برابر دوربین قرار است به آنچه هست و دارد اعتماد کامل داشته باشد و با آرامش و لذت هنرش را به نمایش گذارد. بازیگر باید با چهره‌اش هنرنمایی کند پس بیش از هر هنرمند دیگری از منظر اعتماد به نفس قضاوت می‌شود. تمام رفتار‌های غیرارادی بازیگر نظیر خشک‌شدن گلو، بر هم خوردن تعادل، نگاه عصبی و ناآرام، عرق کردن و… می‌تواند نشانی از کمبود اعتماد به نفس باشد.

df2860255660c25347c07192b12a0c0f

آراستگی دهن و ظاهر

پدیده نادری نیس که بازیگر ناگهان در برابر دوربین یا روی صحنه اعتماد به نفسش را از دست بدهد یا ترس وجودش را فرا بگیرد. استاد امین تارخ در دوره استعدادیابی و آموزش مبانی بازیگری در بانی‌کستر مثالی ارائه می‌دهد که نشان از تأثیر جدی دوربین و نگاه بیننده روی فرد است. او می‌گوید در مراسم دوستانه و خانوادگی گاهی دوربین از افراد فیلم می‌گیرد و می‌بینیم که برخی با رسیدن دوربین به آن‌ها ناگهان ریتم خود را گم می‌کنند. صورتشان سرخ می‌شود و نشانی از حالات عصبی در آن‌ها روی می‌دهد. این نشان از تأثیر بسیار زیاد دوربین و به‌طور کلی بیننده بر افراد است. برای این مسئله راه‌های تشخیص و حل وجود دارد. بدیهی است که در هر مسیری شکست و پیروزی وجود دارد و سرنوشت هر کس به دست او و با توجه به مشخصات زندگی او رقم می‌خورد. بنابراین دنیای هرکس با خودش مقایسه می‌شود.

خواندن مطلب  بازیگری و سلامت تن و روان

روحیه مبارزه و تلاش نخستین چیزی است که باید در شما شکل بگیرد تا در برابر مشکلات و سختی‌ها حس ضعف نداشته باشید. اعتماد به نفس نقطه عطف مهمی است که از نهاد بازیگر بر می‌خیزد و در ظاهرش نمایان می‌شود. پس درون و بیرون بازیگر باید منطبق با هم باشد. شما هم باید به توانایی‌هایتان باور داشته باشید هم با پوششی که دارید ای باور را به نمایش گذارید توجه کنید که پوشیدن لباس‌های عجیب و جلب توجه از این طریق هیچ نسبتی با اعتماد به نفس ندارد و تنها راهی برای مبارزه با ضعف آن است. در صحبت و سخنرانی جسور و امیدوار جلوه‌کنید. مثبت‌اندیش باشید و هرگز اجازه ندهید منفی‌بافان شما را به دلیل روحیه امیدوارتان به نادانی محکوم کنند. شایستگی شما در اندیشه و اندامتان متجلی می‌شود. پس در ذهن و ظاهر آراسته و متعالی باشید. برای حال آینده مهیا باشید؛ دنیا متعلق به شماست.

روش بالا بردن  اعتماد به نفس در بازیگری

برنامه‌ریزی برای آموزش و فراگیری علوم و بهبود توانایی‌ها کمک فراوانی به اعتماد به نفس در بازیگر می‌کند. مشاهده رشد و کسب موفقیت‌های بیشتر شما را به شخصیتی امیدوار و تعیین‌کننده بدل می‌شود. هرکس در هر موقعیتی می‌تواند فردی تأثیرگذار باشد و همین احساس اعتماد به نفس او را ارتقا می‌دهد. برنامه‌ریزی جلوی عملکرد ضعیف را می‌گیرد. هر چقدر آماده‌تر باشید، احساس شایستگی و مهارت بیشتری خواهید داشت و اعتماد به نفستان هم بیشتر می‌شود. آمادگی باعث می‌شود که اتفاق‌های بد و ناگهانی زندگی، نتوانند شما را شکست بدهند.  شما مدام خودتان را بهبود می‌دهید و دشواری برایتان صرفا یه برهه از زندگی است. رشد آگاهی و تمرین استعداد‌هایتان را در صدر برنامه‌ها قرار دهید تا ببینید چگونه اعتماد به نفس در شما به امتیازی ویژه بدل می‌شود. در مقاله بعدی به موضوع کاریزما یا جذبه در بازیگری می‌پردازیم و پس از استعداد و اعتماد به نفس، سومین ضلع ابزار بازیگر است.

خواندن مطلب  جودی دنچ؛ بانوی نقره‌ای

Share on telegram
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email

دوره‌های آموزشی

645,000 تومان

780,000 تومان

نظر خود را بنویسید

هدف سایت بانی کستر آموزش و معرفی هنرمندان سینما و تئاتر از سراسر ایران هست. اگر هنرمندی میتونی برای آموزش و معرفی خودت رایگان پروفایل بسازی و اگر تولید کننده هستی میتونی رایگان فراخوانت رو منتشر کنی. 

مجوز نماد اعتماد الکترونیکی

© تمام حقوق این سایت متعلق به بانی‌کستر است. 

طراحی و توسعه با ❤️ توسط تیم بانی‌کستر