Some text some message..
Some text some message..

۲- ابزار بازیگری چیست؟

669509_647
فهرست مطالب

ابزار سه‌گانه

در بازیگری مانند هر تخصص دیگر نیاز به ابزاری است تا هنرمند بتواند توانای‌ها و استعدادش را بروز دهد. بخش مهمی از این ابزار به شکل ذاتی در فرد وجود دارد و وجوه دیگر آن با تمرین و کوشش در فرد تقویت می‌شود. ابزار بازیگری شامل اصول اولیه است که هر بازیگر باید از آن‌ بهره ببرد تا به هنرمند قابل و دیدنی تبدیل شود. بدیهی است که ابزار هر بازیگر در جسم و جان او تنیده شده است و به مرور زمان و در پی ممارست و جست‌و‌جو در خود پیدایش می‌کند. یک بازیگر هرگز به شکل اتفاقی رشد نمی‌کند و بی‌تردید در پی کشف و بهبود فاکتور‌های مربوط به حرفه خودش پا در مسیر پیشرفت می‌گذارد. ابزار بازیگر شامل ۳ سرفصل کلی می‌شود که شامل: استعداد، کاریزما (جذبه) و اعتماد به نفس است. در سایه این موارد سه‌گانه می‌توان کیفیت هر بازیگر و سطح موفقیت او را تشخیص داد در مورد آن صحبت کرد. استاد امین تارخ در دوره دانلودی استعدادیابی و آموزش مبانی بازیگری با امین تارخ از این ۳ مورد به‌عنوان ابزار اصلی بازیگری یاد کرده‌اند. 

Kianian_iGhe3

استعداد در ابزار بازیگری

استعداد نخستین و بنیادی‌ترین مورد از ابزار بازیگری است. استعداد هرگز در قالب پرورش شکل نمی‌گیرد و اصولاً در فرد یا هست یا نیست. همچنین شیوه و راهکار تشخیص آن نیز کاری ساده نیست و باید از سوی افراد صاحب نظر و اساتید حوزه آموزش بازیگری و سینما تایید شود. توجه داشته باشین برخی تصورات اشتباه در مورد استعداد بازیگری در جامعه وجود دارد که چندان ارتباط مستقیمی با مقوله استعداد ندارد. به‌عوان مثال اگر کسی حافظه کلامی خوبی در حفظ کردن متن یا شعر دارد لزوما فرد مناسبی برای بازیگری نیست و نباید این توانایی را در قالب ابزار بازیگری شناخت. اگر کسی خوب می‌تواند بقیه را در جمع بخنداند بی‌تردید اعتماد به‌نفس خوبی دارد و می‌توان به داشتن ابزار بازیگری در او امیدوار بود اما استعداد فرد مورد نظر هرگز در این مرحله تضمین نمی‌شود. در ادامه به موارد مهم تشخیص استعداد در بازیگر می‌پردازیم.

روحیه احساسی و طبع دراماتیک از جدی‌ترین خصوصیت‌هایی است که در بازیگران دیده می‌شود. خاصیت نمایشی شما در رفتار و کلامتان نشانه شفافی از استعداد بازیگری است که باید خیلی خوب مراقبش باشید. روحیه احساساتی شما به همان اندازه که در مسیر رشد شما و شکل‌‌گیری استعداد بازیگری می‌توان مهم باشد به همان اندازه هم در خطر آسیب قرار دارد. شما به‌عنوان دست‌کم یک علاقه‌مند موظفید تا از روحیه خود صیانت کنید. تمرکز و خلاقیت شما در بیان اندیشه‌های و نمایشی کردن آن‌ها وجه دیگری از استعدادتان در مورد بازیگری محسوب می‌شود که از کودکی مشهود است. در این خصوص باید از مقوله اعتماد به نفس صحبت کنیم که دومین فاکتور ابزار بازیگری به حساب می‌آید. شما به‌لطف اعتماد به نفس و روحیه بالایتان هرگز از صحنه، دوربین و سنگینی نگاه حاضران واهمه ندارید و خودتان را خیلی خوب با وضعیت وفق می‌دهید. این گام دوم بررسی ابزار بازیگری در شماست.

 

بازیگر خیره‌کننده

بیرونی‌ترین نمود اعتماد به نفس در بازیگری شامل رفتار او روی صحنه، در برابر دوربین و نگاه سنگین بینندگان خودش را نشان می‌دهد. حفظ حالت طبیعی و میل به دیده شدن در رفتار شما نشان می‌دهد که اعتماد به نفس دارید و احتمالاً برای بازیگری فرد با استعدادی هستید. در مورد شاخصه برعکس گزاره یاد شده باید بیشتر صحبت کنیم. نمی‌توان اینگونه استنباط کرد که اگر کسی از اعتماد به نفس بالایی برخوردار نبود لزوما استعداد ندارد یا بازیگر نخواهد شد. اعتماد به نفس می‌تواند در بستر زمان و تمرین بهبود داده شود. بازیگران بزرگی در تاریخ سینما هستند که با مشکل اعتماد به نفس دست و پنجه نرم کرده‌اند و چندان کار آسوده‌ای در بازی در برابر دوربین نداشته‌اند. این افراد با تمرین و ممارست در بستر زمان توانسته‌اند تا توانایی و اعتماد به نفس خود را بالا ببرند و سرانجام بتوانند به‌خوبی خودشان را در برابر دوربین و بینندگان به نمایش بگذارند.

بازیگری حرفه‌ای جذاب و خیره‌کننده است. این حس نه فقط با عشق به سینما و تئاتر که با مشاهده بازیگران و ستارگان سینما در شما شکل می‌گیرد. این ستارگان در کنار تمام ابزار بازیگری که دارند، صاحب عنصری چشم‌گیر به نام کاریزما یا جذبه هستند. توجه داشته باشید که کاریزما لزوماً به معنای زیبایی ظاهری و عناصر خوشگل در چهره و اندام نیست. بازیگر کاریزماتیک در سینما به فردی گفته می‌شود که دارای مجموعه جذابی از عوامل ظاهری و احساسی خیره‌کننده و دیدنی در وجودش باشد. کاریزما ۲ وجه ذاتی و اکتسابی دارد. در خصوص شاخص ذاتی باید به فاکتور‌های ویژگی‌های بصری اشاره کرد. البته همین شاخص‌ها هم در قالب رسیدگی‌های مختلف نظیر ورزش و مراقبت‌های ظاهری به استاندارد خوب رسید. از سوی دیگر در وجه اکتسابی کاریزما با فاکتور‌های متعددی نظیر صدای گرم، ذهن زیبا، نگاه عمیق به موضوعات و هشیاری اندیشه و رفتار مواجهیم که با رشد فرد حاصل می‌شود. در مقاله بعد به‌طور مفصل به پدیده استعداد بازیگری به‌عنوان نخستین ابزار بازیگری می‌پردازیم.     

 

خواندن مطلب  موانع بازیگری در ایران چیست؟
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email

دوره‌های آموزشی

645,000 تومان

780,000 تومان

نظر خود را بنویسید

۳ دیدگاه

  1. فرداد نصیری

    اینا الان تخیلات فکریه من اگه استعداد داشته باشم استعداد جایگاه پولو نمیگیره
    میشه استعدادو با پول خرید من پول ندارم میخوام گوهر خودمو تو بازیگری نشون بدم با من تماس بگیرین ..

    پاسخ دهید
  2. حنانه

    خیلی ممنونم خیلی مفید بود برام، ⚡

    پاسخ دهید

هدف سایت بانی کستر آموزش و معرفی هنرمندان سینما و تئاتر از سراسر ایران هست. اگر هنرمندی میتونی برای آموزش و معرفی خودت رایگان پروفایل بسازی و اگر تولید کننده هستی میتونی رایگان فراخوانت رو منتشر کنی. 

مجوز نماد اعتماد الکترونیکی

© تمام حقوق این سایت متعلق به بانی‌کستر است. 

طراحی و توسعه با ❤️ توسط تیم بانی‌کستر