Some text some message..
Some text some message..

۱۱- چگونه تمرین بازیگری کنیم؟

فرشته-حسینی-1536x1025
فهرست مطالب

مفاهیم در تمرین بازیگری

در مقاله قبل با عنوان چرا دیدن و شنیدن در بازیگری مهم است؟ به‌طور مختصر به روش‌های متنوع تمرین و رشد آگاهی در بازیگری اشاره کردیم. در این مقاله قصد داریم شکل ویژه‌ای به این رابطه بپردازیم. نخست باید معنی تمرین را بدانیم. تمرین مربوط به زمانی است که مفاهیم برای بازیگر جا افتاده است و حالا قرار است آنچه آموخته است را در قالب کار‌ها و برنامه‌هایی مجدد تمرین کند. بنابراین نخست یادگیری تعاریف، اصطلاحات و مفاهیم پایه‌ای بسیار مهم است. عباراتی مانند مونولوگ، دیالوگ، میزانسن، دکوپاژ، آکساسوار، متد اکتینگ، راکورد، پلان، سکانس، فریم، تیک، کات و مواردی از این قبیل نباید برای شما سوال باشد. البته فراموش نکنید که دانستن این‌ها لزوما کسی را بازیگر نمی‌کند و استعداد مسئله دیگری است که در مقاله استعداد در بازیگری مفصل مطرح کردیم. اما دانستن اصطلاحات مهم سینما و تئاتر موضوعی بدیهی است.

تمرین بازیگری هم به شکل فردی است هم گروهی. استاد امین تارخ در دوره استعدادیابی و آموزش مبانی بازیگری می‌گوید که ویژگی حالب بازیگری این است که همیشه می‌توان تمرین کرد. ابزار تمرین برای بازیگری همواره مهیاست. فقط کافیست تا کمی انگیزه چاشنی تخیل هنرمندانه شما شود تا همه‌چیز در اختیارتان باشد. اتاق شما مکان تمرین و فرو رفتن در عمیق‌ترین رویاها و تصورات شماست. اینجا می‌توانید به تمرین بیان، بدن، تخیل و بداهه بپردازید. هیچ چیزی نباید آرامش شما را بر هم زند. گوشی همراهتان را از خودتان دور و با خودتان آشتی کنید. جاری کردن موسیقی به این جو کمک فراوانی می‌کند. تصور به آنچه در روزهای گذشته دیده‌اید خیلی مفید است. جزئی‌ترین‌ها هم مهم است. اینکه شما چه گفتید و دیگری چه واکنشی نشان داد. همه این‌ها با مشاهده و گوش کردن صحیح در حافظ شما ثبت می‌شود. تمرین بازیگری در شکل گروهی تفاوت چندانی با شکل فردی ندارد اما بی‌تریدی با انرژی دیگران بهره بیشتری خواهید برد.

WhatsApp-Image-2021-03-16-at-08.45.35

کار با اجسام

چنان که گفتیم تمرین‌های بازیگری اشکال و عناوین متعددی دارد. برخی از این تمرین‌ها به‌طور مستقیم روی بازی شما موثر هستند. مانند تمرین بیان، کار با بدن یا حفظ کردن و بازی دیالوگ‌ها و مونولوگ‌های مختلف. در این شکل از تمرین مهم است که نخست اصول را از اساتید صاحب نظر و واجد شرایط یا کتاب‌های مرتبط بیاموزید. آگاهی شما کمک می کند تا از تمرین بیهوده و بی‌اثر خودداری کنید. بنابراین می‌آموزید که برای داشتن بیان خوب نحوه باید درست تنفس کنید و توان زبان و فک و لب‌های شما در طرز گفتن واژه‌ها مهم است. همچین بدن شما با تمرین و رژیم غذایی مناسب می‌تواند مقابل دوربین و روی صحنه نمایش بدرخشد. این‌ها همه الزاماتی است که با آموزش و مطالعه برای شما روشن و شفاف می‌شود.

تمرین شما اما می‌تواند در فضایی کاملاً ذهنی و تخیلی انجام شود. یکی از رایج‌ترین این تمرین‌ها بازی با اجسام در شکل اجسام دیگر است. یک بطری پلاستیک را بردارید و وسط اتاق بگذارید. هر بار ۲۰ ثانیه زمان دارید تا این بطری را در شکل چیزی نو تصور کنید و با آن بازی کنید. هربار این کار را کردید تصور خود را بنویسید. این بطری ممکن است یک بار مداد باشد یک بار دوربین. یک بار پارویی قایق شما و یک بار گربه‌ای گوشه خیابان. دنیا و تصوراتتان را آنقدر بزرگ کنید تا از این بطری آب معمولی جهان را به شکل تازه‌ای ببینید. تمرین دیگری برای تمرکز هست که لازم است طول اتاق یا سالن خانه‌تان را هربار با سرعت کمتری سپری کنید. مثلا بار اول این مسیر را در ۱۰ ثانیه و مسیر برگشت را در ۲۰ ثانیه. این کار را هر بار با ۲ برابر سرعت انجام دهید. تا جایی که مسیر را در ۳۰ دقیقه سپری کنید. این کار شاید ۲ یا ۳ ساعت زمان ببرد اما تردید نکنید برای چند روز آماده کار بازیگری هستید

 

خواندن مطلب  ۳- استعداد در بازیگری

شیطنت‌های بازیگری

بازیگری شکلی از شیطنت در خود دارد. نوعی حیله صمیمی و دوست‌داشتنی که مختص به خود شما و فقط شماست. شما در هر جایی باشید می‌توانید در گوشه‌ای خلوت برای خودتان تمرین بازیگری کنید. فرض کنید در میان مهمانی هستید و اطرافتان شلوغ است. جایی خلوت پیدا کنید و به گوشه‌ای بروید. تماس تلفنی نمایشی با گوشی همراهتان رغم بزنید. با کسی در آنسوی تلفن صحبت کنید که از شما پولی طلب دارد. از او بخواهید که زمان بیشتری به شما دهد اما او شما را تهدید می‌کند. یا با عشق خیالی‌تان صحبت کنید که برای دیدن شما می‌خواهد نزد شما بیاید. یا خبر مرگ عزیزی را به کسی بدهید. این نمایش تک‌نفره ممکن است روزی نقش شما در برابر دوربین باشد؛ پس جدی باشید. تمرین بازیگری سبب می‌شود تا شما با خودتان و ابزاری که دارید آشنا شوید. هر تمرین به شما نشان می‌دهید چه اندازه در کارتان وارد هستید و در چه زمینه‌هایی لازم است بهتر شوید. در قسمت یازدهم استعدادیابی و آموزش مبانی بازیگری با امین تارخ به‌طور مفصل به این موضوع پرداختیم. تیزر این جلسه را در ویدیوی زیر ببینید و اهمیت دیدن و شنیدن را از زبان استاد تارخ بشنوید. 

 

Share on telegram
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email

دوره‌های آموزشی

645,000 تومان

780,000 تومان

نظر خود را بنویسید

۲ دیدگاه

هدف سایت بانی کستر آموزش و معرفی هنرمندان سینما و تئاتر از سراسر ایران هست. اگر هنرمندی میتونی برای آموزش و معرفی خودت رایگان پروفایل بسازی و اگر تولید کننده هستی میتونی رایگان فراخوانت رو منتشر کنی. 

مجوز نماد اعتماد الکترونیکی

© تمام حقوق این سایت متعلق به بانی‌کستر است. 

طراحی و توسعه با ❤️ توسط تیم بانی‌کستر